Студенти КІтУ НАУ - учасники Міжвузівських соціологічних читань: персоналії в соціології

Студенти КІтУ НАУ - учасники

Міжвузівських соціологічних читань: персоналії в соціології

 

 

1 жовтня 2020 року представники КІтУ НАУ взяли участь у VIIІ Міжвузівських Соціологічних читаннях «Персоналії в соціології», що проводилися в Національному авіаційному університеті на кафедрі соціології та політології. Студенти груп 201-ПТБ та 202-ПТБ – Данило Матійко і Лючіана Арахамія під керівництвом доцента Литовченко І.В. у межах вивчення курсу соціології долучилися до участі у науковому заході, продемонструвавши презентації доповідей і високий рівень підготовки широкому колу учасників.

 З тематичною доповіддю про етапи становлення соціологічної спільноти та способу відзначення професійного свята соціологів в Україні виступив на читаннях доктор соціологічних наук, професор Яковенко Юрій Іванович. Під час проведення заходу студенти коледжу мали можливість особисто познайомитися з відомими представниками соціологічної науки України – докторами соціологічних наук, професорами Хомерікі О.А. та Яковенко Ю.І., а також дізнатися про вагомий науковий внесок у розвиток соціології представників західної та вітчизняної соціології: М.Драгоманова, Г.Зіммеля, М.Вебера, Л.Козера, Е.Фромма, П.Сорокіна, Дж.С.Коулмана та багатьох інших. Цікавими, змістовними і пізнавальними були представлені доповіді студентів соціологів, політологів, економістів різних курсів навчання.

Участь у соціологічних читаннях дає можливість отримати нові знання у галузі соціогуманітарних наук, розширити світогляд, вдосконалити навички підготовки наукової доповіді, самопрезентації та публічного виступу, а також налагодженню ефективної комунікації між представниками наукової спільноти України та різних закладів освіти.